Re-book : the architecture of love

a/n : istg so far this is the best novel ever. props to kak ika!

.

 

cepet juga ya udah ngupdate lagi yihuuu~ padahal kapan sih terakhir upload book review? yang jakarta 24 jam itu loh haha wow bangga dah gua jadi cepet baca novel. emang sih review gua gak baku, dan gak really worth it to read, tapi ini pure dari hati gua dan gua suka aja mengemukakan pendapat gua pake bahasa gua sendiri.
i feel comfortable doing it this way, and not like how i see most reviews online haha

jadi, as always, spoiler alert. duh.

 

.

 

gua kan mau ngembaliin buku jakarta 24 jam ya terus nyari-nyari novel lagi soalnya ketagihan gitu dehh abis minjem – kelar – balikin – minjem lagi. and the cycle goes on and on and on. sumpah tadinya gua mau minjem novel tentang bumi gitu isinya bahasa inggris semua tapi gua skip woi. gila kali.
lalu gua ke rak fiksi seperti biasa dan menemukan gem ini di antara puluhan buku di sekitarnya. emang sih ada beberapa buku tere liye yang belum gua sentuh dan novel fiksi lainnya yang gak kalah menarik, tapi woi. this is the real deal.
gua tahu di perpus sekolah gua (kayaknya) gak ada critical eleven tapi woi WOI!!!1. ada ini.
dan setelah gua udah tenggelam dalam tulisan kak ika di underground (first time i found out about her, i read her full english book ikr wow) dan antologi rasa, gua udah kayak.
bruh, let’s do it again.

pertama kali gua nemu gua girang-girang gak jelas meskipun gak tahu ternyata kak ika nerbitin buku ini juga (gua sempet research jiaaah research tapi gua emang cuma tau buku underground, critical eleven, antologi rasa, a very yuppy wedding, divortiare, twivortaire, dll.). intinya gua kayak abis nemuin harta karun sumpah pas liat nama ‘ika natassa’ ekspektasi gua tinggi like bener-bener this is it.
dan gua gak kecewa, apalagi nyesel minjem. it was a hell of a rollercoaster. i know i hate rollercoasters – but this. oh this, it made my adrenaline levels go crazy, magically.

jadi
ya
emang gua juga pas tau nama tokohnya raia gua kayak. raia? how do you pronounce “raia”? is it “raya”? but yeah i laughed even more when i saw “river”.
again, the setting is in new york. just like underground (and critical eleven, but i haven’t read this yet)
so raia is a best-seller novel writer and she ran away took a vacay to the big apple (cos she couldn’t write another novel in 3 years wow) to see her best friend erin. then in a new years party she met aga, and then river who turned out to be an architect.
then raia and river kept meeting each other after their first sight at the party, and then the next day at the ice rink.
it’s cute – how they just met and clicked like that. awwww

i don’t have much to say besides the fact like THEY’RE SO CUTE HAHAHAHAHHA
i really feel sorry that river’s wife died cos of him, and raia’s husband left her but bruh they were highschool sweethearts!!!!!!!!!!!!!!!!1 why
but i’m glad they explored new york together awch

some things that i was really like super dUPER shocked about was. well.
after i knew raia’s last name was ‘risjad’ i was like. oh god. ….is she related to..harris?
and i found out at the last few chapters that she is in fact harris’ cousin HAHAHAH wow
and AND after all this damn time i thought ika seriously ended antologi rasa just like that but no NO NO  she made harris and key get married in this very book IM FFFFFFF SHOOK I I can’t even bREATHE how to suck air into my respiratory system in order to STILL BE ALIVE. GOD BLESS
like i was already questioning everything when river’s mom said “itu loh anaknya almarhum om tedjasukmana, istrinya kan temen ibu haji” like
gua mikir dulu anjir tedjasukmana siapa kayak kenal OH IYA WWWWOOIII KEANA woi
keana tedjasukmana omg in antologi rasa her dad died THAT’S WHY oh my god i can’t even. i’m so emotional but i can’t cry. nothing’s coming out of my eyes WHY
i was like woi kok bisa nyambung? how???????????? did???? she omg
gua sempet nemu nama ale dan anya DAN HHFHFHGHFHF gua baru sadar kan mereka tokoh di critical eleven AH GUA BELOM BACA oke nad oke jadi mereka bakal punya anak intinya.

gua suka banget sih emang soalnya kerasa banget progress raia suka river dan river suka raia. apalagi “bapak sungai” dan “ibu hari raya” WOI LUCU BANGET WWWOOII
/andai aku punya nama panggilan begini hM HHHMMMM
/whispers : pak shubhan? jjjjjjiiiiiaaah.
hm
terus pas mereka ketemu di kondangan sumpah woi sumpah “kamu mau apa, riv?”
dan dia jawab “mau ketemu.” padahal dia 3 bulan ke melbourne EEHH beneran 3 bulan setelah itu balik ke indo eh dia nyuruh raia nanya “kamu mau apa, riv?” lagi FHHHFHFHGGGHGHGHGH terus iyalah raia nurut eeehehehheheGHHFHSHFSH dijawabnya apaan coba
“aku mau kamu.”
AKU MAU KAMU
AKU
MAU
KAMU
AFHJDGHSFJSDKJFSFLS officially gila gua help hELP my soul is my oh my god
how does ika write HOW
HOW DOES SHE DO THIS

i can’t even imagine if my crush freaking says this to my face i can’t like OH MY GOD AKU MAU KAMU. YES MAS. AKU JUGA MAS. FOR ALL THIS DAMN TIME, AKU JUGA MAS.
/ok stop dulu ya dramanya. please.

ok
jadi
it’s it. for my review.
but i kinda hate a few things LOOOOL okay not tryna be rude but i’m being honest, it’s my opinion.
emang si gua juga heran agama mereka apa AHAHAHAH not supposed to be a concern tapi emang budaya sana drinking and stuff tapi pada kenyataannya river sholat, ibunya ngomong hamdalah terus dan idk lah, maybe. i just lol-ed that they kissed and hugged (since i’m from a strict??? family and duh bukan mahram woi everyone knows)
but yeah?
also, rokok. i hate HATE cigarettes. idk why in almost all of ika’s novels there has to be a cigarette or a drink lol don’t hate me, i just really feel uncomfortable.
like besides the many swear words lol
dan WOI gua udah seneng banget baca sampe bab-bab akhir gak ada poop jokes BUT damn udah sampe dimana mereka ngomongin tahu gejrot dan raia iseng nanya “kamu pernah mikir gak sih kalo abang tahu gejrot abis pipis cuci tangan gak?” like dude.
stop.
asli.
i know it’s supposed to be funny but the moment i finished reading that one sentence i was like.

udah si hahaha

sooooo i give it a……….8.5/10!

wow yea right 8.5
why?
it was really fun to read and i enjoyed my whole week (i usually rush to finish a novel but i read this really slowly idk why)
and the extra 0.5 points just cos i love this book. yay

thanks for reading and stay tuned for another re-book!

stay positive, folks<3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s